Bezoekers AB kiezen steeds vaker voor openbaar vervoer

© Kmeron / Flickr CC
| De auto blijft wel de populairste keuze voor wie een avondje naar de AB wil.

Op tien jaar tijd is het aandeel concertgangers dat met het openbaar vervoer van en naar de AB reist, meer dan verdubbeld. Kwam vroeger zeven op tien nog met de wagen, is dat nu nog maar de helft.

Dat laat de concertzaal Ancienne Belgique weten via Twitter. De auto blijft het populairste vervoersmiddel voor concertgangers, maar wordt steeds vaker thuis gelaten. Op tien jaar tijd daalde het aandeel AB-bezoekers die wel eens met de wagen naar de zaal reizen met bijna een derde.

In de plaats van de auto nemen kiezen concertgangers steeds vaker voor het openbaar vervoer. Vooral trein, metro en tram zijn populair. Met name die laatste twee worden meer dan drie keer zo vaak gebruikt als tien jaar geleden.

Bussen daarentegen profiteren niet mee van de groei. Zij blijven rond de vijf procent hangen.

De AB stimuleert bezoekers ook om voor het openbaar vervoer te kiezen. Wie een ticket voor een concert koopt, kan bijvoorbeeld gratis gebruik maken van het MIVB-net op de dag van het optreden. Met de trein naar de AB en weer terug naar huis kan aan een vast tarief, namelijk 9 euro.

Het aandeel van personen dat te voet naar de zaal komt, blijft trouwens stabiel rond de tien procent. Hetzelfde geldt voor het aandeel fietsers, maar dat is zo goed als onbestaande. Quasi niemand komt met de fiets naar de AB.

Wie alle percentages optelt, komt wel uit op een totaal dat meer dan 100 procent bedraagt. Vermoedelijk konden respondenten meerdere antwoordmogelijkheden selecteren. Het is dan ook niet ondenkbaar dat concertgangers gebruik maken van verschillende vervoersopties.

Mobiliteit bezoekers AB
© Ancienne Belgique, via Twitter
| De AB laat via Twitter weten tevreden te zijn met de nieuwe cijfers, maar erkent dat het aandeel fietsers nog omhoog moet.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?