Bijna 900 Bruxell’Air-premies toegekend in 2018

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ

In 2018 werden in Brussel 860 Bruxell’Air-premies toegekend. Volgens de cjifers van de MIVB gaat het om een toename in vergelijking met 2017, toen 631 premies werden toegekend.

De Bruxell’Air-premie werd in 2006 ingevoerd, en wil Brusselaars aanmoedigen om de wagen in te ruilen voor meer milieuvriendelijke alternatieven. Wie zijn nummerplaat laat schrappen, heeft met de Bruxell’air-premie recht op een mobiliteitsbudget van het gewest.

Dat budget kan bestaan uit een abonnement op het autodeelsysteem Cambio in combinatie met een abonnement op het openbaar vervoer – en dat voor één jaar - of in combinatie met een fietspremie van maximaal 505 euro. Wie zijn wagen laat vernietigen, kan twee jaar lang op deze premie rekenen.

Het aantal toegekende premies steeg van 631 in 2017, naar 860 in 2018. Daarmee blijft het aantal premies lager dan in de eerste jaren na invoer. Het eerste jaar werden immers maar liefst 1.760 dossiers ingediend. De recente stijging lijkt een einde aan die dalende tendens te brengen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?