© Billy Bike

Billy Bike gratis voor medisch personeel (en een kwartier voor iedereen)

TDN
© BRUZZ
18/03/2020

De elektrische fietsen van Billy Bike zullen tijdens de coronacrisis gratis te gebruiken zijn door medisch en paramedisch personeel in Brussel. De deelfietsoperator biedt bij uitbreiding alle Brusselaars een kwartier per dag gratis aan.

"Als mobiliteitsspeler willen we op onze eigen manier bijdragen aan de strijd tegen Covid-19", zegt een woordvoerder van Billy Bike. "Daarom helpen we de mensen die dag en nacht werken om te zorgen voor mensen die getroffen zijn door het coronavirus."

Medisch en paramedisch personeel kan 500 gratis gebruiksminuten aanvragen bij Billy Bike. Die zijn geldig tot het einde van de inperkingsperiode, voorlopig is dat 5 april. Om misbruik te vermijden, vraagt het deelfietsbedrijf het zorgpersoneel wel een bewijs op te sturen van hun beroep.

Gratis kwartier voor Brusselaar

Billy Bike komt ook andere Brusselaars tegemoet, want stelt zijn elektrische fietsen dagelijks een kwartier gratis ter beschikking. "Zo kunnen zij het openbaar vervoer en de auto vermijden. Het is essentieel om fysieke interacties te beperken", klinkt het.

Om de 15 minuten op jouw account vrij te maken, gebruik je de datum van de dag als code op de app van Billy Bike. Voor woensdag 18 maart voer je '18MARCH' in, voor donderdag wordt dat '19MARCH', enzovoort. De actie duurt tot 3 april.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, Billy Bike, medisch personeel coronavirus, coronavirus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie