Bloembakken op Fontainasplein na doorrit vrachtwagen

© Jan Van den Bogaert
| De vrachtwagenchauffeur laveerde met zijn voertuig tussen de groenperken op het autovrije deel van het heraangelegde Fontainasplein
Updated: 21-01-2022 - 13:59

Een vrachtwagen is donderdag dwars over het Fontainasplein gereden, in een zone die sinds de heraanleg enkel voor voetgangers en fietsers is bestemd. Volgens een bewoner neemt het sluipverkeer op het autovrije deel van het plein toe omdat steeds meer paaltjes kapot zijn gereden, en die niet hersteld worden. De Stad plaatste intussen bloembakken om auto- en vrachtwagenverkeer op het plein te weren.

Het Fontainasplein is net heraangelegd, als een ruimte zonder niveauverschillen. Zo werd benadrukt dat voetgangers en fietsers de hele ruimte mogen gebruiken en er ook voorrang hebben. Auto- en busverkeer blijft wel mogelijk rond het plein. Op het centrale deel van het plein zijn enkel voetgangers en fietsers welkom. Die kunnen er zich voortbewegen tussen groenperkjes met gras en bomen, afgelijnd door houten omheiningen.

Maar dat is blijkbaar niet voor iedereen even duidelijk. "Veel van de paaltjes op het nieuwe Fontainasplein zijn ondertussen kapot gereden", laat een lezer ons donderdag weten. "De Stad herstelt ze niet, met alle gevolgen van dien. Bijna dagelijks zien wij auto’s tussen de groenperken rijden, maar vandaag sloeg alles: een vrachtwagen is dwars doorheen het plein/park gereden en heeft zelfs de houten omheiningen kapotgereden zonder verpinken. Het sluipverkeer neemt hier toe, omdat de Stad verzaakt een lik-op-stukbeleid te voeren."

Vrijdagochtend heeft de Stad er bloembakken neergezet. Die moeten voorkomen dat bestuurders nog tussen de houten omheiningen kunnen rijden. De politiezone Brussel Hoofdstad -Elsene heeft een proces-verbaal opgesteld ten laste van de bestuurder van de vrachtwagen, laat politiewoordvoerster Ilse Van de keere nog weten.

Dit artikel kwam tot stand dankzij een tip van een lezer. Nieuws melden kan via Whatsapp (0489-988.988) of via het formulier op onze website.

whatsapp_image_2022-01-21_at_13.52.53.jpeg
© Polbru
| De Stad Brussel heeft bloembakken geplaatst om te voorkomen dat auto- of vrachtwagenbestuurders nog op het centrale deel van het plein rijden.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?