| Willy Borsus (MR), Waals minister.

Borsus wil 'alle juridische middelen' inzetten tegen Brusselse kilometerheffing

© Belga
16/12/2020

Waals minister van Economie Willy Borsus heeft dinsdag in het Waals Parlement herhaald dat hij "alle juridische middelen" wil inzetten tegen de geplande Brusselse kilometerheffing.

De plannen van de Brusselse regering om vanaf 2022 een stadstol, of slimme kilometerheffing, in te voeren, lokten eerder al felle reacties uit, zowel in Vlaanderen als in Wallonië.

In de bevoegde commissie van het Waals Parlement heeft Waals minister Willy Borsus de Waalse kritiek in de verf gezet. "Ik zal alle juridische studies en elk juridisch gevecht ondersteunen dat erop gericht is om deze plannen te ondermijnen," zo zei hij. De MR-minister zei ook dat hij "gechoqueerd" is door de houding van het Brussels gewest.

Het dossier van de Brusselse kilometerheffing staat vrijdag op de agenda van het Overlegcomité tussen de verschillende regeringen. Door de gezondheidscrisis verwacht Borsus dat het dossier mogelijk pas in januari echt aan bod zal komen. "Ik ben beschikbaar om in dialoog te gaan, maar ik ben erg pessimistisch over het mogelijke resultaat. Als het is om bijkomende belastingen in te voeren, heeft dat geen enkele zin," aldus Borsus.

Slimme kilometerheffing

De Brusselse regering wil in 2022 een slimme kilometerheffing invoeren voor autobestuurders. Slaagt Brussel er zo in om de files in en rond de stad te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren?

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Politiek , Slimme kilometerheffing , slimme kilometerheffing , kilometerheffing , Willy Borsus , Brusselse stadstol , stadstol

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni