© MIVB | Een beeld van de werken voor het metrostation op de Stalingradlaan

Bouw metrostation Toots Thielemans hervat na betaling 400.000 euro

CD
© BRUZZ
10/01/2022

De werken aan het toekomstige metrostation Toots Thielemans kunnen sinds maandag worden hervat. De activiteiten lagen een tijd stil nadat de arbeidsinspectie in december onregelmatigheden op de bouwplaats vaststelde.

De arbeidsinspectie voerde midden december twee niet aangekondigde controles uit op de werf van het toekomstig metrostation Toots Thielemans op de Stalingradlaan in Brussel. Daarbij werden verschillende onregelmatigheden vastgesteld. Zo werden de regels rond arbeidstijd en zaterdagwerk niet nageleefd.

Daarnaast stelde de inspectie zich ook vragen bij de juistheid van de detachering van minstens een deel van de werknemers. Het Arbeidsauditoraat besloot om de werf te sluiten en te verzegelen.

400.000 euro

Om de werken te hervatten moesten de bouwbedrijven Besix, Jan De Nul en Franki Construct een waarborg van 400.000 euro betalen. Dat bedrag is bedoeld om de betaling van salarissen en sociale premies te garanderen. Ook moesten de bouwbedrijven een aantal documenten bezorgen aan het Auditoraat. De gevraagde documenten zijn of worden aan het Auditoraat bezorgd.

De activiteiten op de site kunnen sinds maandag worden hervat. Op vrijdag 14 januari wordt een nieuwe stand van zaken opgemaakt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie