Rolstoelgebruiker in Brussel

Brussel Helpt 2022 steunt Kinumai voor toegankelijkere stad

SD
30/06/2022

BRUZZ organiseert op zaterdag 26 november de vierde editie van De Grote Brussel Helpt Spaghettislag. Dit jaar is dat ten voordele van de Brusselse vzw Kinumai, die ijvert voor een beter toegankelijke stad voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Kinumai werd eind 2020 opgericht en ijvert voor een beter toegankelijke stad voor mensen met een beperkte mobiliteit, vaak rolstoelgebruikers.

"Als rolstoelgebruiker sta ik er telkens weer van versteld hoe weinig rolstoelen je in het straatbeeld ziet,” zegt David Seffer, medeoprichter van Kinumai. “Omdat er weinig voorzieningen zijn, komen veel rolstoelgebruikers hun huis niet uit. Daar wil Kinumai iets aan doen. Niet enkel sensibiliseren of advies geven, maar vooral zeer pragmatische oplossingen voorstellen.”

Kinumai (‘ik beweeg’ of ‘ik zet in beweging’ in het Oudgrieks) zorgt zo voor de installatie van mobiele oprijplaten bij horeca- en handelszaken en voor het uitbouwen van een netwerk van toegankelijke toiletten.

jl-oprijplaat-29.jpg

"Een inclusieve maatschappij hoeft geen droom te blijven. We kunnen er dag na dag samen aan blijven werken tot ze realiteit wordt,” zegt Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media. “Kinumai zet de stad in beweging, rolt drempels plat en zorgt ervoor dat personen met een mobiliteitsbeperking de ruimte krijgen die ze verdienen."

“’Iedereen welkom’ is niet zomaar een bordje dat je ophangt aan de deur,” zegt Elke Van den Brandt, Brussels minister van Mobiliteit, Openbare Werken en Verkeersveiligheid. “Het vergt een scherpe blik, verschillende ervaringen en vaak kleine maar essentiële aanpassingen om mensen met een beperkte mobiliteit echt welkom te heten. Kinumai is zo’n organisatie die drempel per drempel de stad toegankelijker maakt.”

Spaghettislag Brussel Helpt 2021

De Grote Spaghettislag van Brussel Helpt vorig jaar.

BRUZZ zet met Brussel Helpt jaarlijks een grootscheepse fundraisingactie op ten voordele van een goed doel dat actief is rond een grootstedelijke thematiek. De vorige editie van Brussel Helpt bracht - in voorzichtige coronatijden - 30.082 euro op voor de jongerenorganisatie Nakama vzw. De Brussel Helpt-campagne voor dit jaar met bijhorende website www.brusselhelpt.be wordt officieel afgetrapt op maandag 26 september.

Brussel Helpt: 2022

Brussel Helpt steunt dit jaar Kinumai. Deze organisatie werd opgericht eind 2020 en ijvert voor een beter toegankelijke stad voor mensen met een mobiele beperking, vaak rolstoelgebruikers.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni