Brussel Mobiliteit pakt rijden onder invloed aan met pseudoserie

© Facebook Barlos

Brussel Mobiliteit pakt uit met een verrassende campagne om rijden onder invloed tegen te gaan. Met een pseudoserie die gebruik maakt van clichés uit succesvolle misdaadseries hoopt de campagne vooral jongeren aan te spreken. "Het leven is geen film."

In 2019 speelde alcohol en/of drugs een rol in 11 procent van de ernstige ongevallen in Brussel, blijkt uit cijfers van Brussel Mobiliteit. In hetzelfde jaar gaf één jonge Brusselaar (18-34 jaar) op vijf toe de voorbije maand ten minste één keer onder invloed van drugs gereden te hebben.

Om rijden onder invloed tegen te gaan, start Brussel Mobiliteit nu een nieuwe preventiecampagne op. Met sterren als Kody, Martha Da’ro, Mourade Zeguendi en Silent Jill moet de pseudoserie 'Barlos' jonge, maar ook andere Brusselaars eraan herinneren dat dergelijke tv-reeksen fictie zijn. "Door de straten van de stad racen, stoned of stomdronken, en daar probleemloos mee wegkomen, dat is niet het echte leven," klinkt het.

De filmpjes van Brussel Mobiliteit zijn te raadplegen via een nieuwe website, en worden via social media verspreid. "Met deze campagne trachten we andere mensen dan gewoonlijk te lokken," zegt Inge Paemen, woordvoerster van Brussel Mobiliteit.

"Maar naast sensibiliseren, blijven we ook controleren. In 2019 voerde de politie meer dan 165.000 alcoholcontroles en 56.000 drugtests uit, alleen al in Brussel. De straffen zijn streng en nog zwaarder voor jonge chauffeurs, recidivisten en bij ongevallen met lichamelijke schade."

Martha Da'ro heeft een verborgen kant die je nog niet kent ... Ontdek het op 14 juli, exclusief op barlos.be!

Geplaatst door Barlos op Dinsdag 7 juli 2020

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?