Brussels Airlines kan opnieuw dagelijks vliegen tussen Kinshasa en Brussel

© Brussels Airlines

Brussels Airlines zal zijn dagelijkse verbinding tussen Brussel en Kinshasa opnieuw progressief kunnen invoeren om "zo snel mogelijk" een dagelijkse vlucht tussen beide landen aan te bieden. Dat hebben de luchtvaartmaatschappij en een regeringsbron vrijdag aangekondigd. Brussels Airlines kreeg vandaag/vrijdag bevestiging in die zin van de Congolese luchtvaartautoriteiten.

De Congolese autoriteiten hadden in februari vorig jaar aangekondigd dat de vluchten van Brussels Airlines tussen Brussel en Kinshasa zouden worden verminderd van zeven naar vier per week. Aanleiding was een diplomatieke crisis tussen België en de Democratische Republiek Congo, nadat België begin vorig jaar had besloten om 25 miljoen euro aan samenwerkingsprojecten met de Congolese regering stop te zetten en te heroriënteren naar rechtstreekse humanitaire hulp voor de bevolking.

Nu heeft Brussels Airlines weer de toestemming gekregen om dagelijkse vluchten in te leggen. De herinvoering van het vroegere vluchtschema zal geleidelijk gebeuren, omdat een wijziging van de ene dag op de andere niet mogelijk is. "De andere langeafstandsvliegtuigen zijn al ingepland voor andere vluchten, waarvoor al stoelen zijn gereserveerd", legt woordvoerster Wencke Lemmes uit. Brussels Airlines telt in zijn vloot tien toestellen die zijn aangepast voor langeafstandsvluchten. Het gaat om vliegtuigen van het type Airbus A330.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?