Brussels Airport belooft nieuw bagagesysteem

© PhotoNews
| Afhandeling van bagage in Brussels Airport, de luchthaven van Zaventem.

"Wij hebben garanties gekregen dat Brussels Airport binnen dit en twee jaar een volledig nieuw bagagesorteersysteem krijgt." Dat zegt Sandra Langenus van de socialistische vakbond BTB. De bond had woensdagnamiddag een overleg met Brussels Airport over de bagageproblemen op de luchthaven.

Brussels Airport had de afgelopen weken te kampen met technische problemen met het bagagesysteem. Daardoor vertrokken tientallen vluchten deze zomer al zonder bagage. BTB klaagde aan dat het bagagesysteem op de luchthaven dringend aan vervanging toe is. "Het is duidelijk dat BAC dringend moet investeren in de luchthaven van Zaventem. Het bagagesorteersysteem moet aangepast, het materieel moet dringend vernieuwd worden ... de ondergrondse bagageband lijkt weggehaald uit een slechte documentaire uit de jaren zeventig," luidde het.

De socialistische bond had woensdagmiddag een overleg met Brussels Airport over de kwestie en is na afloop positief. "Wij hebben garanties gekregen dat Brussels Airport binnen dit en twee jaar een volledig nieuw bagagesorteersysteem krijgt", zegt Sandra Langenus van BTB. "Ondertussen wil Brussels Airport met de afhandelaars nadenken over een oplossing voor wanneer het systeem uitvalt en daarvoor mensen ter beschikking te stellen om te helpen bij dergelijke problemen."

De luchthaven beloofde daarnaast regelmatige onderhoudswerken aan de bagageband. BTB kloeg ook over het teveel aan handbagage dat tegenwoordig manueel door personeelsleden met de noodtrap naar het ruim moet worden gebracht. "Brussels Airport beloofde dat er een transportband komt bovenaan de trap die die bagage naar beneden kan brengen. Voor Aviapartner is dit al goedgekeurd, op Swissport is het nog wachten," aldus Langenus.

De vakbondsvrouw is erg positief over het gesprek. "Het is natuurlijk afwachten, maar we hebben het gevoel dat Brussels Airport heel snel wil meedenken naar oplossingen", besluit Langenus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?