Brussels Summer Festival: late metro's, omgeleide bussen

© MIVB
| Bus 71 moet een eindje om tussen de haltes Centraal Station en Naamsepoort.

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB past haar dienstregeling aan naar aanleiding van het Brussels Summer Festival, het muziekfestival op en rond het Paleizenplein dat dinsdag van start gaat. 

Tussen 15 en 18 augustus rijden de metro's langer uit. De laatste metro vanuit het station Park (lijnen 1 en 5) vertrekt richting Weststation om 00.46 uur, richting Erasmus om 00.36 uur. De laatste metro's naar het Oosten van Brussel vertrekken naar Stokkel om 00.39 uur en naar Herrmann-Debroux om 00.49 uur.

Vanuit het station Troon (lijnen 2 en 6) vertrekt de laatste metro richting Elisabeth om 00.55 uur en richting Koning Boudewijn om 00.23 uur.

Bus

De MIVB moet ook heel wat buslijnen omleiden, die anders over de festivalzone heen moeten. Bussen 27, 38, 71, 86 en 95 zijn omgeleid. De haltes Bozar en Koning worden tijdens het festival niet bediend.

Ook de nachtbussen moeten een ommetje maken. Lijn Noctis 11 rijdt tussen 10 en 18 augustus naar het Centraal Station via Kunst-Wet en niet langs de Naamsepoort. De halte Troon wordt dus niet bediend. In de omgekeerde richting is de bus omgeleid tussen Kleine Zavel en Louiza. De haltes Koning, Troon en Naamsepoort worden niet bediend.

Niet onbelangrijk: de eindhalte Centraal Station van de Noctislijnen 11 en 16 zal tijdens de nachten van 17 en 18 augustus verplaatst worden naar waar de Noctislijn 6 halte houdt, even verderop. Na 1 uur 's nachts bedienen de lijnen weer hun oude eindhalte.

Fietsparking

Er is een fietsenparking voorzien op het Koningsplein. Automobilisten kunnen gebruik maken van de parkings rond de Grote Markt, de Albertinasquare en de parking bij Kunst-Wet. Er is een gunsttarief van 5 euro vanaf 19 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?