Brusselse bedrijven scoren carpoolprijzen

© PhotoNews
| Audi haalde de maximale score bij de carpooladdict uitreiking.

Audi en de Onafhankelijke Ziekenfondsen kregen donderdag drie sterren voor hun inspanningen om werknemers met elkaar te laten meerijden van en naar het werk. Carpool.be organiseerde de prijsuitreiking.

12 van de in totaal 900 bedrijven die lid zijn van carpool.be stelden zich kandidaat voor een beoordeling door de vzw. “Zij werden beoordeeld op de maatregelen die ze nemen om carpoolen te bevorderen”, legt Bert Victor, projectmedewerker gedeelde mobiliteit van Taxistop (waar carpool.be onder valt) uit.

“Er werd onder meer gekeken naar wat zij aanbieden aan de carpoolers onder hun personeel. Zijn er gegarandeerde parkeerplaatsen voor carpoolers? Zijn er incentives zoals bijvoorbeeld een carwashbon? Of zijn er nog andere maatregelen die ze nemen om carpoolen te promoten?”

12 bedrijven werden beoordeeld door carpool.be

Ploegendiensten

Alleen de 12 bedrijven die zich kandidaat stelden, kregen een beoordeling aan de hand van sterren. Opvallend: autofabrikant Audi, met fabriek in Vorst, haalt de maximale score van 3 sterren. “Zij hebben heel veel carpoolers”, vertelt Victor. “Ze communiceren er veel over en bereiken hun arbeiders. Omdat die veelal in ploegendienst werken, is carpooling voor hen ook gemakkelijker te organiseren dan wanneer er met glijdende uren gewerkt wordt.”

Verder behaalden ook de Onafhankelijke Ziekenfondsen de maximale score. Delhaize en de Raad van de Europese Unie scoorden slechts één ster. “Zij doen ook wel wat om carpoolen te bevorderen, maar is nog verbetering mogelijk”, zegt Victor.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?