Brusselse regering gaat strijd aan tegen 'autosolisme'

© PhotoNews

De Brusselse regering lanceert een bewustmakingscampagne rond 'autosolisme', het massaal gebruik van de personenwagen door één enkele persoon. Met de campagne naar aanleiding van de Wereldmilieudag op 5 juni wil de regering de mensen ertoe aanzetten ander te gaan denken over de eigen mobiliteit in en rond Brussel.

De campagne is het resultaat is van een constructieve dialoog tussen de Brusselse overheid en BECI, met steun van het Brussels Economisch en Sociaal Comité. In de communicatiecampagne wordt erop gewezen dat autosolisme leidt tot een verkeersinfarct. Dat is niet alleen vervelend voor de bestuurders maar brengt ook vooral schade toe aan de Brusselse economie en de leefkwaliteit in Brussel.

De campagne maakt gebruik van affiches, radiospotjes en de sociale media, maar ontplooit ook een brede mailing om iedereen te laten nadenken over het gebruik dat hij zelf maakt van de auto. In een tweede fase worden bedrijven er in samenwerking met de Brusselse werkgeversorganisatie BECI vanaf 5 juni toe aangezet om op ludieke wijze de alternatieven voor de personenwagen te testen met het "Mobility Passport", ontwikkeld door MaestroMobile.

Bedrijven krijgen deze tool drie weken lang ter beschikking om iedereen de kans te geven zoveel mogelijk vervoermiddelen en mobiliteitsoplossingen uit te testen. De deelnemers kunnen daarbij gebruik maken van een toolbox die voorziet in het volledige bestaande aanbod, met tutorials en quizzen als voorbereiding. Ook krijgen ze kortingscodes voor de verschillende mobiliteitsdiensten om deze kosteloos te testen.

Minister-President Rudi Vervoort wijst op "het totaal vernieuwend karakter van dit initiatief door de gezamenlijke actie met de sociale partners rond mobiliteit. Ik hoop dat overheid en privé elkaar in dit project kunnen vinden op weg naar een luwere mobiliteit waar Brusselaars en Brusselse bedrijven beter van worden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?