Burgemeester Anderlecht vraagt overleg over busbaan op Dupuislaan

© Bernard Demoulin
| Op de Anderlechtse Sylvain Dupuislaan werd een rijstrook langs beide richtingen geschrapt. Het zorgt voor ellenlange files.

Op de gewestelijke Sylvain Dupuislaan sneuvelde recent een rijstrook voor een bus- en fietsbaan. Maar die ingreep zorgt voor zoveel files dat de Anderlechtse burgemeester Fabrice Cumps overleg vraagt met bevoegd minister Elke Van den Brandt.

Op de Dupuislaan sneuvelde een rijstrook voor een busbaan die ook door fietsers kan gebruikt worden. De ingreep maakt deel uit van het plan van Brussels mobiliteitsminister Elke Van den Brandt (Groen) om 40 kilometer extra fietspaden aan te leggen.

“In ons systeem is het normaal dat de grote banen beheerd worden door het Gewest en dat zij de verbeteringen kunnen doen die zij nodig achten,” schrijft de burgemeester op zijn Facebook, “maar het is ook normaal dat de gemeentelijke overheid wijst op de concrete problemen op het terrein”.

De situatie op de Sylvain Dupuislaan veroorzaakt al sinds de invoering begin deze maand heel wat files, en de daarbij horende frustraties bij buurtbewoners en automobilisten. Op vraag van de gemeente werden de lichten op de baan reeds aangepast zodat ze langer op groen kwamen te staan.

Blijkbaar heeft dat de situatie niet verholpen. Dat terwijl het schrappen van de rijstrook nog tot 1 januari in testfase blijft. Cumps wil nu met Van den Brandt in overleg om te zien of de situatie op korte termijn kan worden verbeterd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?