Burgemeester Clerfayt wil van drie naar twee rijvakken op Lambermontlaan

© Saskia Vanderstichele

Burgemeester van Schaarbeek Bernard Clerfayt (Défi) wil de Lambermontlaan herinrichten. "Wij eisen twee lanen voor het doorgaand verkeer en één laan voor het plaatselijk verkeer met een afzonderlijk fietspad", zei Clerfayt dinsdagochtend bij de burgeractie voor een veiliger verkeer. Het Gewest verwelkomt de uitspraken.

Vorige week raakten een grootmoeder en haar twee kleinkinderen zwaargewond bij een ongeval op de Lambermontlaan. De gemeente Schaarbeek wil de Lambermontlaan dan ook veiliger maken, klinkt het bij de burgemeester.

"De gemeente eist een herinrichting", zegt burgemeester Clerfayt. "We eisen in beide richtingen twee lanen voor het doorgaand verkeer en één laan voor het plaatselijk verkeer, met een afzonderlijk fietspad." Al is niet de gemeente, maar het Gewest bevoegd voor de Lambermontlaan. "We krijgen al dertig jaar lang beloftes van het Gewest, maar men doet niets", aldus Clerfayt nog.

Gewest is niet tegen

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) is alleszins niet tegen het aanpassen van de rijvakken op de Lambermontlaan, waar nu drie rijvakken naar de Van Praetbrug leiden en twee rijvakken naar het Meiserplein.

"Dat kan zeker bekeken worden in samenspraak met de gemeente", zegt Smets woordvoerder, al is dit volgens het kabinet van de minister de eerste keer in deze legislatuur dat dit idee ter sprake komt. De herinrichting van de Lambermontlaan lag in 2009 voor het laatst op tafel, onder toenmalig minister Brigitte Grouwels (CD&V).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?