Busnet MIVB blijft verstoord

© Belgaimage
| Al hele week sociale onrust bij de MIVB, hier in het depot Jacques Brel (archiefbeeld)

Het busnet van de MIVB wordt zaterdag nog steeds verstoord door een personeelsactie. De bussen op acht lijnen rijden niet uit, omdat de chauffeurs de maatregelen om hen te beschermen tegen het coronavirus niet afdoende vinden. Op de andere lijnen rijden minder bussen dan normaal.

Buslijnen 13, 33, 60, 75, 76, 86, 88 en 98 worden niet bediend zaterdag, laat de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB op haar site weten in een update om 13 uur. Op de andere buslijnen rijden wel bussen, maar aan een lagere frequentie dan normaal.

De metro's en trams rijden zoals anders.

'Bal in kamp chauffeurs'

Een deel van het personeel vindt dat de Brusselse vervoersmaatschappij niet genoeg maatregelen neemt tegen de verspreiding van het coronavirus. Ze vragen onder meer een beperking op het aantal reizigers per bus of tram en regelmatige controles dat al die reizigers onderling afstand bewaren.

Hoewel de directie en vakbondsvertegenwoordigers donderdagmiddag een voorakkoord bereikten over aanvullende maatregelen, blijft de actie voortduren. De teksten worden pas ondertekend als het werk wordt hervat.

De MIVB zei vrijdag dat de bal in het kamp van de chauffeurs ligt. "Eigenlijk gaan zij nu in tegen wat ze zelf vragen. Net omdat niet alle bussen rijden, is er automatisch meer volk op de andere bussen", aldus An Van hamme, de woordvoerster van de vervoersmaatschappij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?