Hinder op bus- en tramlijnen van MIVB blijft aanhouden

© PhotoNews
| Alle tramlijnen van de MIVB worden vandaag bediend, maar dat gebeurt voor heel wat trajecten wel aan een lagere frequentie dan normaal.

Een deel van het bus- en trampersoneel van de MIVB begint vandaag aan zijn vierde stakingsdag. De werknemers willen hogere veiligheidsgaranties alvorens weer aan de slag te gaan in deze coronacrisis. Ze vragen onder meer een strengere controle op het dragen van de mondmaskers door de reizigers en meer ontsmettingsbeurten van zowel de trams als de bussen.

Om hun eis om hogere veiligheidsgaranties op de werkvloer kracht bij te zetten, gaat een deel van het bus- en trampersoneel van de MIVB vandaag zijn vierde stakingsdag in. Dinsdag legden zo'n 80 procent van de buschauffeurs en 40 procent van de trambestuurders het werk neer. Dat zorgde voor hinder op tal van bustrajecten en een verminderde frequentie van het tramverkeer.

De werknemers benadrukken dat het niet gaat om een staking, maar wel om een personeelsactie waarbij ze zich beroepen op het herroepingsrecht. Dat laat toe om in geval van hoge nood de werkpost te verlaten. Dat is ook vandaag opnieuw het geval, waardoor de bussen op de lijnen 13, 28, 33, 34, 36, 45, 48, 54, 60, 61, 69, 72, 75, 76 en 77 niet uitrijden.

De trams doen dat wel, maar net als gisteren aan een lagere frequentie. Het metroverkeer is niet verstoord. Het blijft voorlopig gissen naar het aantal werknemers dat vandaag niet zal komen opdagen in de stelplaatsen van de MIVB.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?