© Susan Müller-Hübsch | Bloembakken in de Brogniezstraat.

Buurtbewoners verstoren inhuldiging van woonerfzone in Anderlecht

© BRUZZ
13/05/2020

Begin april heeft een groepje buurtbewoners op intimiderende wijze de inhuldiging van de woonerfzone in de Jorezstraat in Anderlecht verstoord. Gemeenteraadsleden plaatsten daar bloem- en plantenbakken om het doorgaand verkeer af te remmen, maar dat werd niet door iedereen in de Kuregemwijk op applaus onthaald.

Het idee om in de buurt van het Raadsplein meer verkeersarme straten in te richten, bestaat al een tijdje. Het betreurenswaardige overlijden van de negentienjarige Adil, die overleed na een aanrijding met een politiewagen, en de daaropvolgende rellen brachten het project in een stroomversnelling. Maar een week voor die feiten installeerde het schepencollege al bloem- en plantenbakken in de Jorezstraat.

Op 5 april stelde schepen van Mobiliteit Susanne Müller-Hübsch (Groen) samen met Ecolo-gemeenteraadsleden Shahin Mohammad en Sofia Seddouk de ingrepen voor aan de buurt, die dus toegevoegd werd aan een woonerfzone. Maar de lokale politici werden niet met open armen ontvangen, zo schrijft de krant La Capitale en wordt bevestigd aan onze redactie.

Bekogeld met stenen

Er vielen harde woorden, sommigen uitten dreigementen en er werd ook met stenen gegooid door een aantal jongeren. Müller-Hübsch, Mohammad en Seddouk moesten de locatie voortijdig verlaten, waarna de situatie kalmeerde. In de dagen die daarop volgden werden de bomen in de bloembakken wel nog in brand gestoken.

De betrokken gemeenteraadsleden wensen niet te reageren op het incident, dat aantoont dat er ook al spanningen in de buurt waren voor de aanrijding van Adil. "Het is niet nodig om nu extra olie op het vuur te gooien," klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Mobiliteit, Samenleving, Susan Müller-Hübsch, Shahin Mohammad , Sofia Seddouk , woonerfzone Anderlecht, Jorezstraat

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie