Contactloos betalen bij MIVB neemt vliegende start

© PhotoNews
| Contactloos betalen op tram-, bus- en metronet: demonstratie met Brieuc de Meeus, CEO van de MIVB.

Het contactloos betalen bij de MIVB is een groot succes. Alleen al in de eerste week van september werden er op die manier 50.000 ritjes betaald.

“We hebben met de coronacrisis de installatie van de toestellen in Brussel versneld,” zegt Brieuc de Meeus, CEO bij de MIVB in een interview met BRUZZ.

Het nieuwe betaalsysteem werd op 1 juli gelanceerd en is vandaag op het volledige MIVB-net beschikbaar. Alle bovengrondse voertuigen en metrostations zijn er mee uitgerust. Je kan met bankkaart, kredietkaart, smartphone of smartwatch betalen.

De resultaten mogen er zijn. Ondanks de coronacrisis werden er in juli 54.501 ritten contactloos betaald, in augustus 75.334 en alleen al in de eerste week van september waren het er 50.000. “Het gebruik neemt elke dag toe,” aldus nog de MIVB.

Enkel voor eenrittenkaarten

Het is nu afwachten hoe deze betaalmethode verder evolueert. Het contactloos betalen met bank- of kredietkaart is immers bedoeld voor occasionele reizigers. Je kan er voorlopig enkel eenrittenkaarten mee kopen. Meerrittenkaarten en abonnementen blijven voorlopig voorbehouden voor de Mobib-kaart.

In een normaal jaar worden er bij de MIVB jaarlijks in totaal meer dan 400 miljoen ritten geteld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?