De nachtelijke taxidienst Collecto komt na drie jaar terug

Taxi_collecto_01_a9_Bart_Dew.jpg
© Bart Dewaele
© Bart Dewaele

De deeltaxidienst Collecto is al sinds de eerste lockdown stopgezet. Voor eind maart, drie jaar later, zou de taxidienst heropgestart worden. Dat schrijft La Capitale en werd bevestigd aan BRUZZ.

Collecto is een deeltaxidienst die voor de coronacrisis ‘s nachts in Brussel reed. Wie zo’n taxi bestelde, werd van een van de 200 vertrekpunten aan MIVB-haltes naar eender welk adres in het Brussels gewest gereden. De taxi’s reden elke dag van 23 uur ‘s avonds tot 6 uur ‘s ochtends.

Taxibedrijf Taxis Verts sleepte eind 2019 opnieuw de aanbesteding voor de exploitatie van de nachtelijke deeltaxidienst Collecto binnen, en dat voor een periode van vijf jaar. Twee maanden later ging het land in lockdown als gevolg van de wereldwijde coronapandemie. Zonder nachtleven, en mét een avondklok, had de nachtelijke taxidienst niet veel bestaansreden.

Wat na corona?

Ook nadat de avondklok werd afgeschaft, bleef Collecto afwezig in de Brusselse straten. Taxis Verts wou het contract niet verderzetten onder de huidige voorwaarden. Over welke voorwaarden het precies gaat, is nog niet duidelijk.

Er vonden intussen wel onderhandelingen plaats met het kabinet van minister-president Rudi Vervoort (PS). Daarin lijkt nu een doorbraak te zijn verwezenlijkt. “We bevinden ons in de fase van afronding van de onderhandelingen over de wijziging van de concessie op basis van de nieuwe taxiverordening van 9 juni 2022 en de in oktober aangenomen besluiten”, laat het kabinet Vervoort weten aan BRUZZ. “De dienst zal opnieuw beschikbaar zijn tegen het einde van het eerste kwartaal van 2023.” Taxi Verts wil nog niet communiceren voor er effectief een akkoord is.

De prijs voor een rit zal zes euro bedragen. Daarvoor was dat vijf euro voor iedereen met een MIVB-abonnement en zes euro voor wie dat niet heeft.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?