Deel van Belgisch luchtruim opnieuw gesloten

© PhotoNews

Een gedeelte van het Belgische luchtruim ging in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw voor korte tijd dicht als gevolg van een personeelstekort bij luchtverkeersleider skeyes. Dat meldt de gespecialiseerde website Aviation24.be en staat ook te lezen op de website van Eurocontrol. Het luchtruim dat onder controle staat van skeyes werd gesloten van 1.30 uur tot 4.30 uur.

De laatste keer dat dat gebeurde dateert van 16 mei, toen door een werkonderbreking van de luchtverkeersleiders er ruim drie uur lang geen vluchten konden opstijgen of landen in België.

De luchtverkeersleiders van skeyes begeleiden de landende en opstijgende vliegtuigen, en beheren het overvliegende vliegverkeer tot 24.500 voet (ongeveer 7.500 meter). Het hogere luchtruim valt onder de bevoegdheid van Eurocontrol.

Het sociaal conflict bij skeyes sleept intussen al maanden aan. Op 24 juni worden de onderhandelingen tussen directie en vakbonden voortgezet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?