| Een exemplaar van Voi staat te wachten op een gebruiker (archiefbeeld).

Deelsteps van Voi nu ook beschikbaar in Brussel

© Belga
15/09/2021

Deelstepbedrijf Voi is voortaan ook in Brussel aanwezig. Het bedrijf dat e-steps aanbiedt, lanceerde woensdag zijn activiteiten in onze hoofdstad. In eerste instantie zullen zowat 2.000 steps van het Zweedse bedrijf in het Brusselse stadsbeeld te zien zijn.

Voi is reeds actief in meer dan 70 steden verspreid over elf landen in Europa. Nu komt daar dus ook de Europese hoofdstad Brussel bij. Op termijn wil Voi in alle 19 Brusselse gemeenten aanwezig zijn. Het bedrijf, met hoofdzetel in Stockholm, streeft er naar eigen zeggen naar om de strategische partner te worden van Brussel Mobiliteit.

"Mobiliteit in steden zoals Brussel kent vele uitdagingen, variërend van files, ongelukken, luchtvervuiling tot wildparkeren. Iedere stad en mobiliteitsactor werkt hard aan het creëren van een duurzamer alternatief in de nabije toekomst. Voi heeft de ambitie om deel uit maken van die oplossingen en bij te dragen aan duurzamere, groenere en veiligere mobiliteit in de steden, toegankelijk voor alle mensen", benadrukt Charlotte Serres, General Manager België.

Het deelstepbedrijf sloot in augustus ook een samenwerking met Google Maps af. Daardoor zullen gebruikers van de navigatietool van Google vanaf september ook de e-steps van Voi als vervoersmiddel kunnen aanduiden om hun route te plannen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni