Dirk De Block, lijsttrekker voor PTB*PVDA+ in Sint-Jans-Molenbeek

| Dirk De Block.

Dirk De Block wordt PVDA-lijsttrekker in Molenbeek

© BRUZZ
27/11/2023

Dirk De Block zal de lijst trekken voor de PVDA voor de gemeenteraadsverkiezingen in Molenbeek in 2024. De partij wil volgend jaar meebesturen om “opnieuw te luisteren naar de bevolking” en maakt van goedkoper wonen een prioriteit.

“Een stem voor de PS en Vooruit of voor de MR en OpenVLD steunt de voortzetting van deze meerderheid,” aldus de fractieleider van PVDA Molenbeek. “Wij willen een einde maken aan de clans en vriendjespolitiek en opnieuw luisteren naar de bevolking voor we beslissen.” De PVDA zegt daarom momenteel 1.600 Molenbekenaren naar hun mening te vragen over hun prioriteiten voor de gemeente.

Zelf maakt de partij alvast van goedkoper wonen een speerpunt in haar programma. “De huidige meerderheid heeft de kadastrale belasting verhoogd. Wij willen de gemeentelijke opcentiemen voor eigenaars die in hun huis wonen opnieuw verlagen,” klinkt het. Daarvoor wil de PVDA geld halen bij de “speculanten, multinationals en banken die meer moeten bijdragen.” Ook de jeugd is voor De Block belangrijk. Hij wil de initiatieven van jongeren meer ondersteunen, door bijvoorbeeld scholen open te stellen voor verenigingen en sport- en cultuuractiviteiten.

De Block was van op de lijsttrekkersplaats in 2018 met tweeduizend voorkeurstemmen de populairste Nederlandstalige politicus in Brussel. Hij klopte toen Els Ampe (toen nog Open VLD) die bleef steken op 1.600 stemmen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni