Dit zijn volgens jou de gevaarlijkste kruispunten van Brussel

MD
© BRUZZ
02/04/2019

Het Meiserplein in Schaarbeek, Sainctelette en de Jules De Troozsquare. Die drie kruispunten werden veruit het meest ingezonden als ‘gevaarlijkste kruispunt’ bij een poll van BRUZZ.

Nog enkele weken voor de zware ongevallen in Koekelberg zondag en aan het IJzerplein dinsdagochtend bevroeg BRUZZ haar lezers en gebruikers via een poll op de website en sociale media. Op de vraag “wat vind jij het meest onveilige kruispunt van Brussel?” kwamen bijna 400 inzendingen binnen.

De kruispunten Sainctelette en IJzer, die als één werden gerekend, zijn de onbetwiste maar weinig fortuinlijke winnaars van de poll. Het Meiserplein in Schaarbeek staat met stip op twee, voor de derde plaats ging het tussen de Bareel van Sint-Gillis en Jules De Trooz/Over de Bruggen aan het kanaal. We kozen uiteindelijk voor dat laatste kruispunt, omdat het gevaar van dat kruispunt, net zoals bij de nummers een en twee, ook uit de ongevallenstatistieken blijkt.

De kruispunten die buiten de top drie vielen, maar ook een tiental keer genoemd werden zijn plaatsen zoals het Liedtsplein in Schaarbeek, het Baraplein achter het Zuidstation en de kruisingen met de Fonsnylaan ter hoogte van het Zuidstation.

Onze redactie ging aan de slag met jullie inzendingen en onderwierp de drie kruispunten aan een grondige analyse. Het resultaat lees, zie en hoor je dinsdag vanaf 16 uur op BRUZZ.be en in een XL-reportage in BRUZZ 24.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit , kruispunt , verkeersveiligheid

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni