Donderdag veertien vluchten geschrapt van en naar Brussels Airport

© PhotoNews
| Tot 180.000 passagiers worden getroffen door de staking.

Van de 13 inkomende en 13 vertrekkende Lufthansa-vluchten op Brussels Airport donderdag zijn er in totaal 14 geannuleerd ten gevolge van de staking van het cabinepersoneel bij de Duitse luchtvaartmaatschappij. Dat heeft Belga vernomen bij de luchthaven.

Van de geplande 13 vertrekkende vluchten donderdag zijn er 6 die vliegen (5 naar München en 1 naar Frankfurt) en 7 die geannuleerd zijn. Bij de inkomende vluchten is dat hetzelfde aantal. In totaal zijn dus 14 vluchten geannuleerd donderdag. Voor vrijdag heeft de luchthaven nog geen informatie. Die dag zijn bij Lufthansa eveneens 13 vluchten van en 13 vluchten naar Brussels Airport gepland.

De Duitse luchtvaartmaatschappij liet woensdag weten op donderdag en vrijdag in totaal 1.300 vluchten te schrappen door de staking van het cabinepersoneel. Ongeveer 180.000 passagiers zullen getroffen zijn, zo meldde Lufthansa. Tot de staking werd eerder deze week opgeroepen door de vakbond Ufo omwille van een sociaal conflict. De geschrapte vluchten vertegenwoordigen ruim een vijfde van de in totaal 6.000 vluchten die donderdag en vrijdag gepland zijn.

De staking heeft alleen betrekking op de vluchten van het Lufthansa-merk. Vluchten van andere maatschappijen van de groep, zoals Austrian Airlines, Swiss en ook Brussels Airlines, worden niet getroffen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?