Een zomer vol wegenwerken op grote verkeersassen

© PhotoNews
| De Leopold II-tunnel zal opnieuw afgesloten zijn.

De zomermaanden zijn jaarlijks een gelegenheid om enkele grote werken uit te voeren op de Brusselse verkeersassen. De Leopold II-tunnel, de Rogiertunnel en de Keizer Karellaan zijn de voornaamste gewestwegen die tussen juni en september onder handen genomen worden.

De Leopold II-tunnel wordt voor zijn grondige renovatie voor het tweede jaar op rij volledig afgesloten tijdens de zomermaanden. Vanaf 28 juni gaat de langste tunnel van België toe.

Ter voorbereiding hierop wordt vanaf zaterdag 15 juni eenrichtingsverkeer ingevoerd rond het Elizabethpark en de Basiliek van Koekelberg om zo doorgaand verkeer in de woonwijken te voorkomen. Tot en met 1 september rijden de bussen in wijzerzin en de personenwagens in tegenwijzerzin.

Overzicht van alle grote werven in 2019.

Vivaqua, Elia en Sibelga starten op 17 juni met de renovatie van hun installaties op de Keizer Karellaan tussen de Basiliek en de Vliegvelddreef. De werken vinden hoofdzakelijk plaats aan de kant van de even huisnummers.

Daarom zal in de richting van de autosnelweg nog tot en met 1 september slechts één rijstrook beschikbaar zijn. Richting centrum (kant oneven huisnummers) wordt een tiental plaatselijke ingrepen uitgevoerd buiten de spitsuren. Er is dan slechts één rijstrook beschikbaar.

Tegen het begin van het schooljaar moeten alle rijstroken opnieuw beschikbaar zijn.

Rogiertunnel

De grondige herstelling van de Rogiertunnel wordt ook voortgezet in de zomermaanden. Vanaf 28 juni wordt de tunnelkoker richting Basiliek afgesloten en moeten de auto's in beide richtingen over één rijstrook door de koker richting zuid.

Half augustus draait de verkeerssituatie om en wordt de tunnelkoker richting zuid afgesloten. Al het verkeer moet dan tot 1 september door de tunnelkoker richting Basiliek. Nadien wordt alleen ’s nachts gewerkt. Het einde van de werken is voorzien tegen eind november.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?