Eerste fietsstraat op komst in Sint-Gillis

© Google Maps
| De Sint-Bernardusstraat wordt een fietsstraat, tussen de Nieuwburgstraat en de Charleroisesteenweg.

Op de St.-Bernardusstraat, tussen de Nieuwburgstraat en de Charleroisesteenweg, komt een fietsstraat. Dat heeft de gemeenteraad van Sint-Gillis donderdagavond goedgekeurd. “Dit kan het begin zijn van meer fietsstraten,” zegt schepen Willem Stevens (SP.A).

Fietsers zullen in de toekomst prioriteit krijgen in de Sint-Bernardusstraat. Op het stuk tussen de Nieuwburgstraat en de Charleroisesteenweg zal de maximumsnelheid 30 km per uur worden, krijgen fietsers altijd voorrang en mogen ze ook met meer dan twee naast elkaar rijden.

Het is een straat met veel fietsverkeer, vooral ’s morgens, van ouders die met hun kinderen naar school rijden. “Ikzelf breng mijn dochtertje daar in de buurt naar school, en ik had al gemerkt dat daar nood was aan een fietsstraat. Ook de fietsverenigingen waren vragende partij,” zegt Willem Stevens (SP.A), schepen in Sint-Gillis, aan BRUZZ.

Twee vliegen

Dat de beslissing er net nu komt, is te danken aan een samenloop van omstandigheden. “De gemeenteraad zou sowieso aanpassingen stemmen voor het aanvullend politiereglement, met meer zone 30-straten. En dan heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om de eerste fietsstraat daar meteen ook aan toe te voegen,” aldus Stevens.

De fietsstraat zou er komen over enkele maanden. “We zullen de inrichting van die eerste fietsstraat goed voorbereiden, dat gaan we doen samen met de fietsverenigingen. Er moeten bijvoorbeeld panelen en wegmarkeringen komen,” benadrukt Stevens.

“Dat uitwerken zal toch wel enkele maanden in beslag nemen. Maar dit kan het begin zijn van meer fietsstraten in Sint-Gillis, waar de nood of mogelijkheid er is.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?