Elektrische deelscooters van Nederlandse Felyx komen naar Brussel

© Belga
04/06/2019

De elektrische deelscooters van het Nederlandse bedrijf Felyx zijn vanaf midden juni beschikbaar in een groot deel van Brussel. Voor Felyx is de Belgische hoofdstad de eerste buitenlandse stad waar het 614 e-scooters zal lanceren. In Brussel zullen die de concurrentie aangaan met Scooty.

In Nederland zijn de groene deelscooters van Felyx al beschikbaar in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Voor het eerst kunnen Brusselaars en pendelaars nu ook in de gemeenten Brussel-Stad, Elsene, Sint-Gillis, Etterbeek en Ukkel gebruik maken van de e-scooters. Het gebied kan uitgebreid worden, maar Felyx richt zich nu al op tienduizenden gebruikers.

"We willen het stadsklimaat aangenaam maken door zoveel mogelijk mensen zich op een duurzame manier te laten verplaatsen. Als we kijken naar ons gebruik in Nederlandse steden, zien we dat Brussel hier perfect op aansluit met zijn internationale karakter. Er zijn veel studenten, young professionals en expats en dat zijn net mensen die vaak een deelsysteem gebruiken", meent mede-oprichter Quinten Selhorst.

De elektrische scooters kunnen via de applicatie van Felyx gelokaliseerd en gereserveerd worden. Net zoals bij de deelsteps wordt er niet met een abonnement gewerkt en betaalt de gebruiker per rit. De scooters hebben een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur, zijn allemaal voorzien van helmen en werken met verwisselbare batterijen die vanop afstand met groene stroom opgeladen worden.

"We vestigen ons ook echt in Brussel en zullen met een lokaal team en lokale partners werken voor het verwisselen van batterijen of het repareren van scooters", zegt Selhorst. Volgens ondernemerssite Sprout gaat het om 10 mensen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , deelscooter , Felyx , Nederland , elektrisch

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni