| Still uit de videoclip van Tino Martin en Mart Hoogkamer.

Gezien: Nederlandse volkszangers nemen clip op in 'bruisend' Brussel

AB
26/10/2023

De in Nederland razend populaire volkszangers Tino Martin en Mart Hoogkamer hebben de weg naar Brussel gevonden. De hoofdstad is het decor van hun nieuwste videoclip bij het nummer ‘Hartslag Van De Stad’.

In de videoclip is te zien hoe Tino Martin (39) en Mart Hoogkamer (25) een wilde avond uit beleven in Brussel. Ze beginnen met een glas bij Rooftop 58, terwijl ze zingen: “Gooi die bar vol, doe voor mij een rondje. Tino en Mart nemen nog een shotje.”

Daarna vermaken de mannen zich in het centrum. Ze proberen een elektrische step, spelen air-hockey in een gamehall en lachen op een terras aan de Anspachlaan. De avond eindigt dansend in Roosters Brussels. Ook zijn er beelden van het Justitiepaleis en het reuzenrad. “Ik voеl de hartslag van de stad. Van 's ochtends vroeg tot diep in de nacht.”

Alternatief voor Londen

Dat de clip juist in Brussel is opgenomen, is eigenlijk puur toeval. “Het was de bedoeling om in Londen te gaan filmen, maar er waren stakingen en er was gedoe met het ticket, dus we moesten het verzetten”, legt Mirjam de Raaff uit, van het management van Mart Hoogkamer. “We zochten toen naar een andere bruisende andere stad, zo kwamen we bij Brussel uit.”

Hoewel Brussel dus meer een praktische keuze was, is Hoogkamer inmiddels wel fan van de stad geworden, volgens zijn manager. “We zijn er nu maar één avond geweest, maar hij zei dat hij nog eens een dagje wilde terugkomen met zijn vriendinnetje.”

Mart Hoogkamer kreeg in Nederland in 2016 nationale bekendheid door zijn deelname aan televisieprogramma Holland's Got Talent. Daarna tekende hij een contract bij Sony Music. Tino Martin is vooral bekend van zijn nummers als Later als ik groter ben en Zij weet het. Beiden zijn volkszangers die in Nederland op grote podia staan, zoals Ahoy Rotterdam en de Ziggo Dome in Amsterdam.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, België-Nederland, Nederland, videoclip

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni