Elektrische taxi's protesteren tegen besluit dat hen van de weg haalt

15 oktober 2014: voorstelling van de eerste elektrische taxi's in Brussel 15 oktober 2014: voorstelling van de eerste elektrische taxi's in Brussel
© PhotoNews
| 15 oktober 2014: voorstelling van de eerste elektrische taxi's in Brussel.
© PhotoNews
| 15 oktober 2014: voorstelling van de eerste elektrische taxi's in Brussel.

29 bestuurders van elektrische taxi's hebben maandag betoogd om te protesteren tegen een beslissing van de Raad van State om een aantal taxi's van de weg te halen. In januari besloot die de toewijzing in 2013 van licenties voor elektrische taxi's nietig te verklaren. Daardoor mogen de voertuigen niet meer gebruikt worden.

De manifestatie begon om 9 uur aan het Noordstation en trok vervolgens richting het kabinet van minister-president Rudi Vervoort (PS) aan de Kleine Ring. "29 bestuurders houden halt ter hoogte van het kabinet van minister-president Vervoort," aldus Ilse Van keere, woordvoerster van de Brusselse politie. "Twee rijstroken worden er bezet, waardoor slechts een rijvak overblijft voor het verkeer."

De taxi's protesteren tegen een beslissing van de Raad van State, die in januari een besluit uit 2013 voor de toewijzing van licenties voor het gebruik van elektrische taxi's nietig verklaarde.

Het protest blijft duren tot vertegenwoordigers van de sector een delegatie van de minister-president ontmoeten voor een gesprek. Volgens Sam Bouchal, woordvoerder van de Brusselse taxifederatie, zijn de taxichauffeurs in dit dossier niets anders dan slachtoffers, omdat zij niet in de fout gingen met de omstreden licenties. "De verantwoordelijkheid ligt volledig bij Brussel Mobiliteit," zegt hij.

Door de actie is er enige verkeershinder op de Kleine Ring, richting Zuid.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?