Enkel nog aanschuiven aan Reyerstunnel en Kruidtuin

© TomTom MyDrive
| De Brusselse avondspits kleurt helemaal rood
Updated: 30-11-2018 - 18:07

De protestbeweging van de gele hesjes veroorzaakt al de hele middag verkeershinder. Alle tunnels zijn inmiddels weer open en het verkeer herstelt zich. Enkel nog aan de Reyerstunnel en Kruidtuin verloopt het verkeer moeizaam.

De problemen situeerden zich in de Brusselse vijfhoek, met name op de kleine ring en de traditionele omleidingswegen in de Europese wijk, en rond het Meiserplein en Reyers. “Alle tunnels zijn inmiddels weer open en we evolueren naar een normale avondspits,” zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit aan BRUZZ. “Enkel ter hoogte van de Reyerstunnel en Kruidtuin staan nog erg veel files."

Ook het openbaar vervoer ondervond hinder. Tien buslijnen die het centrum bedienden, raakten niet verder dan de Kleine Ring en bereikten het stadscentrum niet. Metrohaltes Park en Kunst-Wet zijn inmiddels weer open en ook op tramlijnen 92 en 93 rijdt het verkeer opnieuw normaal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?