Taxiprotest

| Archiefbeeld

Europese taxi's plannen grootschalige actie in Brussel op 8 september

Arnaud De Decker
© BRUZZ
30/08/2022

Elite Taxi Belgium, een vereniging die de belangen van de sector behartigt, wil samen met haar Europese evenknieën op 8 september een 'historische' manifestatie in Brussel organiseren. "We willen klaarheid over de UberFiles."

“We hebben het gehad met de ondoorzichtigheid die uit de UberFiles zo duidelijk naar voren kwam," zegt Younes Zerrad van Elite Taxi Belgium aan BRUZZ. "Het wordt tijd dat er klaarheid wordt geschapen. Daarom willen we op 8 september in de straten van Brussel protesteren."

Om tien uur willen taxi's uit heel Europa verzamelen aan de Albert II-laan vlakbij het Noordstation. “We verwachten minimum 1.500 taxi's uit België maar ook Frankrijk, Spanje, Portugal, Zwitserland, Griekenland - noem maar op. Heel Europa zal vertegenwoordigd zijn.”

Europese onderzoekscommissie

De taxi's willen in de richting van de Kleine Ring rijden via de tunnels, waar een Belgische delegatie halt zal houden bij het kabinet van minister-president van Rudi Vervoort (PS). “We hebben heel wat vragen voor de heer Vervoort over het nieuwe taxiplan,” klinkt het.

Meteen daarna wil de kolonne zich richting Belliardstraat verplaatsen om dan te eindigen op het Schumanplein, bij de kantoren van de Europese Commissie. “Een internationale delegatie zal een onderhoud eisen met de voorzitster van de Europese Commissie Ursula von der Leyen,” aldus Zerrad nog.

“De bedoeling is om politici eindelijk tot duidelijke taal te bewegen over de UberFiles. Alle betrokken partijen moeten ter verantwoording geroepen worden. We eisen een nationale en zelfs een Europese onderzoekscommissie om hierover klaarheid te scheppen.”

De politie heeft voorlopig nog geen groen licht gegeven voor de manifestatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , taxiprotest , uberfiles , taxiplan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni