Fietsers maken mensenketting voor veiligere wegen in Vorst

© Heroes for Zero via Facebook

Op de Guillaume Van Haelenlaan in Vorst hebben tientallen mensen woensdagochtend een mensenketting gevormd. Zo pleiten ze om dringend veilige fietspaden aan te leggen op die regionale weg om fietsers af te schermen van het autoverkeer.

Tussen de 50 en 100 personen hielden een uur lang, van 8 tot 9 uur, om beurten de mensenketting in stand. Met muziek en belgerinkel gaven de deelnemers het ritme aan voor voorbijrijdende fietsers. De actie wordt ondersteund door de vzw Groupe de Recherche et d'Action des Cyclistes Quotidiens (GRACQ), de Fietsersbond en de buurtcomités. Zij betreuren dat de asfalteringswerken, die begin mei werden uitgevoerd, niet leidden tot de aanleg van veilige fietspaden.

De deelnemers richten zich in het bijzonder tot de gemeente en wijzen op de noodzaak om de verkeerssituatie van tevoren te bestuderen. 1.000 à 1.500 fietsers nemen per dag immers de Guillaume Van Haelenlaan, een regionale weg die deel uitmaakt van het regionale netwerk "Vélo Confort". De aanwezige verenigingen en comités vragen ook om veilige voorzieningen op de Van Volxemlaan en de Wielemans Ceuppenslaan in Vorst.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?