Fraiteurbrug heropent met eenrichtingsverkeer

© Brussel Mobiliteit

De Fraiteurbrug die de campus van de ULB verbindt met de Begraafplaats in Elsene sloot in juni voor verbouwingen en is sinds deze week opnieuw open. Weliswaar komt de verbreding van de brug ook met een nieuw verkeersplan dat zwakke weggebruikers meer veiligheid moet geven. Daarom geldt er vanaf nu enkel eenrichtingsverkeer voor auto’s van de Begraafplaats richting Delta.

De Fraiteurbrug is deze week heropend met eenrichtingsverkeer richting Delta. De aanbevolen route voor doorgaand verkeer dat van Delta komt loopt via de noordelijke kant van de Triomflaan (zie foto onderaan). De brug was gedurende de zomer gesloten omdat ze versterkt moest worden.

"Na afloop van de werken werd een nieuw verkeersplan ingevoerd", zegt Inge Paemen, woordvoerder van Brussel Mobiliteit. "Bedoeling is doorgaand verkeer in de buurt te beperken, de regelmaat van de buslijnen te verbeteren en een betere verbinding voor actieve modi te voorzien tussen de universitaire campus aan de Pleinlaan en de ULB-campus Solbosch aan de Rooseveltlaan."

Positief voor studenten en openbaar vervoer

Voor Yves Rouyet, schepen van Mobiliteit in Elsene zorgen de aanpassingen voor een veiligere situatie voor voetgangers en fietsers. Vooral de 3.500 studenten die zich normaal gesproken, dagelijks van de ene campus naar de andere verplaatsen, varen daar wel bij.”

Ook de bussen van de MIVB zullen een positieve impact ervaren door de veranderde verkeerssituatie, verduidelijkt CEO Brieuc de Meeûs. "De Fraiteurbrug oversteken was een moeilijke zaak voor onze bussen. Door er eenrichtingsverkeer voor het autoverkeer in te voeren en het tweerichtingsverkeer voor de bussen 71 en 72 te behouden, kunnen onze bussen makkelijker doorstromen en dat is in het voordeel van de regelmaat."

Fraiteurbrug
© Brussel Mobiliteit
| In de Fraiteurbrug en de Fraiteurlaan geldt eenrichtingsverkeer, van de Begraafplaats van Elsene richting Delta. Voetgangers, fietsers, openbaar vervoer, taxi's en hulpdiensten kunnen nog steeds in beide richtingen over de brug. De aanbevolen route voor doorgaand verkeer komende van Delta loopt via de noordelijke kant van de Triomflaan .

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?