Geen draailus meer voor tram 19

© MIVB
| Tegen 2021 moet deze lus in Groot-Bijgaarden verdwijnen.

Tram 19 is een van de weinige tramlijnen die de gewestgrenzen overschrijdt. In Groot-Bijgaarden maakt ze in een lus rechtsomkeer. Maar die lus moet tegen 2021 verdwijnen.

Door de Brusselstraat, de Guido Gezellestraat en de Robert Dansaertlaan, vlakbij het treinstation van Groot-Bijgaarden, maakt tram 19 rechtsomkeer in een lusbeweging, om er opnieuw het Brussels grondgebied in te rijden. "Die lus dateert nog van de tijd toen trams enkel vooraan een stuurcabine hadden en dus fysiek moesten omkeren", zegt MIVB-woordvoerster An Van hamme aan BRUZZ. 

Maar tegen 2021 moet die lus verdwijnen, weet De Standaard en bevestigt ook de MIVB. "De sporen zijn aan vernieuwing toe en dus zullen we dit gedeelte van de tramlijn herinrichten op een eenvoudiger manier", aldus Van hamme.

Robert Dansaertlaan heringericht

Op de Robert Dansaertlaan zullen de trams een eigen bedding krijgen, waardoor tram 19 niet meer door de Guido Gezellestraat zal moeten. Wellicht wordt de hele Dansaertlaan heringericht met nieuwe voet- en fietspaden.

Volgens schepen van Mobiliteit in Groot-Bijgaarden Stijn Quaghebeur (N-VA) zou dat heel wat voordelen opleveren. Zo zou de gevaarlijke rotonde aan halte Bayens veilliger kunnen voor fietsers en voetgangers, en zou er minder hinder voor buurtbewoners zijn.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?