Onderhoudswerken op de treinverbinding tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid

| (archiefbeeld)

Geen treinen tussen Brussel en Eigenbrakel dit weekend

© Belga
26/10/2019

In het kader van het GEN-project voert Infrabel op zaterdag en zondag infrastructuurwerken uit ter hoogte van Waterloo, op de lijn 124 Brussel-Nijvel. Dat kondigen de NMBS en Infrabel aan in een persbericht. Daarom zullen er dit weekend geen treinen circuleren tussen Brussel-Zuid en Eigenbrakel. Er worden vervangingsbussen ingelegd.

De IC-treinen Brussel-Zuid - Antwerpen-Centraal worden vervangen door rechtstreekse bussen tussen Brussel-Zuid en Eigenbrakel. De treinen S1 Antwerpen-Centraal - Nijvel worden vervangen door bussen tussen Brussel-Zuid en Eigenbrakel die tussenstops maken, met uitzondering van Holleken en De Hoek.

De IC-treinen Leuven - Eigenbrakel rijden niet tussen Saint-Job en Eigenbrakel. Deze treinen maken een extra tussenstop in Moensberg, van waaruit passagiers de alternatieve NMBS-bussen naar Eigenbrakel kunnen nemen. Passagiers kunnen op vertoon van het NMBS-vervoersbewijs gebruik maken van deze alternatieve bussen.

De onderbreking van het spoorverkeer staat Infrabel toe om op twee verschillende sites te werken. Enerzijds zijn de teams bezig met de afbraak van de Jagersdreefbrug. Een kilometer verderop, in de "Drève du Garde", voert een tweede team grote grondwerken uit om een nieuwe tunnel voor auto's onder de sporen te installeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , treinverkeer , GEN

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni