Treinverkeer tussen Brussel en Antwerpen zwaar verstoord

© BVR/BRUZZ
| Het vertrek van heel wat treinen richting Antwerpen is onzeker.

Het treinverkeer tussen Antwerpen en Brussel is woensdagnamiddag zwaar verstoord. De oorzaak daarvan is een bovenleidingbreuk in Mechelen. Dat bevestigt de NMBS-woordvoerder aan BRUZZ. Wanneer de leidingbreuk hersteld zal worden, is nog niet duidelijk.

"Er is schade aan een bovenleiding in Mechelen", zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. "Daardoor moet het treinverkeer tussen Antwerpen en Brussel over de helft van de spoorcapaciteit." Daardoor is het mogelijk dat een aantal treinen wordt omgeleid of zelfs afgeschaft.

De IC-trein naar Amsterdam stopt bijvoorbeeld niet aan de luchthaven. Tussen Brussels Airport en Mechelen rijden geen treinen. Hoe groot de hinder zal zijn is nog niet helemaal duidelijk. "Maar dit is wel vrij ernstig, vooral nu de avondspits stilaan op gang komt", aldus Crols.

Ook in de omgekeerde richting van de lijn, in de richting van Nijvel, wordt zware hinder verwacht. Wanneer de problemen opgelost zullen zijn, is nog niet duidelijk. "Wij hopen dat Infrabel de schade zo snel mogelijk kan herstellen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?