Gemeente Evere gaat staanplaatsen voor steps voorzien

© KVDP/BRUZZ
| Steps van Hive aan het Luxemburgplein

De gemeente Evere wil haar burgers en bedrijven bewust maken van de gevaren van rondslingerende steps. Naast een sensibiliseringscampagne, wil de gemeente ook staanplaatsen creëren voor privé- en deelsteps.

"We hebben de bedrijven gevraagd om plaatsen te voorzien en de rondslingerende steps van de stoep te halen", zegt schepen Ridouane Chahid (PS), bevoegd voor de gemeentewachters. Daarnaast wil de gemeente ook haar inwoners aanmanen om de voertuigen voortaan netjes te verzamelen en niet meer schrijlings over de stoep te laten slingeren.

"Onze gemeentewachters zullen voorbijgangers informeren over de gevaren van rondslingerende deelfietsen- en steps", zegt Chahid. "De mensen moeten op de hoogte zijn van wat zo'n rondslingerende step kan veroorzaken. Niet alleen moeders met kinderwagens, maar ook personen met een beperking hebben hier erg onder te lijden."

In een volgende fase wil het gemeentebestuur ook bijzondere plaatsen langs de weg creëren voor elektrische steps en fietsen. "Momenteel bekijken we hoeveel van die plaatsen we moeten voorzien", klinkt het. Vooral in de buurt van de drie commerciële centra zouden er parkeerplaatsen komen. "Het zou kunnen dat ze bij de Villo!-stations zullen aansluiten." Wanneer we de staanplaatsen mogen verwachten, is vooralsnog niet duidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?