Het autodeelplatform Cambio, populair in Brussel
© PhotoNews | Er werden ook tien Cambio-abonnementen afgesloten.

Gemeente Jette vergroent en verkleint wagenpark

TRO
© BRUZZ
12/06/2020

De gemeente Jette koopt vijf nieuwe elektrische voertuigen. Daarnaast werd afscheid genomen van een schoolbus en tien dieselvoertuigen die de lage emissiezone niet meer inmochten.

De gemeente meldt dat de nieuwe elektrische voertuigen zullen worden opgeladen met hernieuwbare energie. Die wordt opgewekt door de gemeentelijke zonnepanelen, die op het gemeentelijk technisch centrum in de Dupréstraat werden geplaatst of van de leverancier van groene elektriciteit van de gemeente.

Naast de 5 elektrische auto's, werden 28 elektrische dienstfietsen aangeschaft en 10 Cambio-abonnementen afgesloten voor gemeentemedewerkers. Er werd afscheid genomen van tien van de tachtig gemeentevoertuigen omdat zij de lage emissiezone niet meer inmochten.

Good Move

Nathalie De Swaef (Ecolo-Groen), Schepen van Mobiliteit: "Door haar wagenpark te verkleinen en te diversifiëren naar meer gebruik van gedeelde voertuigen, fietsen, wandelen en openbaar vervoer, wil het gemeentebestuur zijn bijdrage leveren aan het gewestelijk mobiliteitsplan Good Move."

Bernard Van Nuffel (Ecolo-Groen), schepen van Energie, bevoegd voor het wagenpark: "De nieuwe elektrische voertuigen zullen profiteren van groene stroom, wat over hun gehele levenscyclus, inclusief de bouw, een besparing van 80 procent CO2 betekent ten opzichte van een benzinevoertuig. Ik ben blij dat we met het wagenpark, net als via andere bevoegdheden, een bijdrage kunnen leveren in de strijd tegen de opwarming van de aarde."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette, Mobiliteit, elektrische voertuigen, nathalie de swaef, Good Move, Bernard Van Nuffel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie