Gewest keerde 371.000 euro aan schadevergoedingen uit wegens slechte staat wegen

© Google maps
| Sommige straten liggen er zo slecht bij dat automobilisten een schadevergoeding eisen en krijgen van het gewest.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest behandelde in 2018 155 klachten van burgers die vonden dat de slechte staat van de infrastructuur schade aan hun voertuig had veroorzaakt.

Wanneer het wegdek zo slecht is dat je voertuig er van beschadigd raakt, is het mogelijk om een schadevergoeding in te dienen bij het gewest, schrijft La Capitale. En blijkbaar doen best veel mensen dat: 155 in 2018, 148 in 2017. Daarbij werd er afgelopen jaar wel veel meer schade geleden: ruim 371.000 euro, tegenover ruim 75.000 een jaar eerder.

"Maar, omdat het behandelen van dossiers geld kost, kan het zijn dat het bedrag niet in hetzelfde jaar wordt uitgekeerd als waarin het dossier werd ingediend", aldus woordvoerder Camile Thiry van Brussel Mobiliteit. Wanneer Brussel Mobiliteit de klacht weigert, kunnen burgers zich ook nog richten tot het gerecht om een schadevergoeding te eisen.

Vandalen betalen ook

Brussel Mobiliteit betaalt overigens niet alleen aan automobilisten, het int ook een fors bedrag. Mensen die schade aanrichten aan het publieke domein, bijvoorbeeld door een ongeval of vandalisme, kunnen op hun beurt een claim van het gewest verwachten. In 2017 leverde dat volgens Brussel Mobiliteit 1.891 dossiers, goed voor ruim 650.000 euro. In 2018 1.014 dossiers ter waarde van een kleine 670.000 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?