Tijdelijke omleiding bus 88 eindigt na... 4 jaar

© Eric Laureys
| Dit bord verdwijnt zaterdag na vier lange jaren

Zaterdag komt er een einde aan de 'tijdelijke' omleiding van buslijn 88. Al is tijdelijk erg relatief: de omleiding duurde meer dan vier jaar. De bussen van de MIVB moesten die sinds begin 2015 volgen door de slechte staat van een aantal Lakense wegen.

Veel lokale wegen in de Stad Brussel zijn of waren lang niet in goede staat, zo ook de Dieudonné Lefèvrestraat en de Stapelhuisstraat in Laken. Vier jaar geleden vond vervoersmaatschappij MIVB het genoeg geweest: de slecht liggende kasseien beschadigden haar bussen.

Er werd een omleiding ingevoerd die begon in februari 2015. Sinds die datum al rijden de bussen van lijn 88 langs de zuidelijke kant van de Thurn en Taxis-site via de Picardstraat. De wijk ten noorden van Thurn en Taxis verloor 'tijdelijk' haar busverbinding. Hoe lang dat zou duren was op dat moment niet duidelijk.

Nu er een einde komt aan de tijdelijke situatie weten we wel hoe lang 'tijdelijk' dan wel is: de omleiding duurde vier jaar en half. In die periode maakte de Stad Brussel werk van de heraanleg van de Dieudonné Lefèvrestraat en de Stapelhuisstraat.

Die heraanleg is afgerond en bus 88 volgt vanaf zaterdag 28 september opnieuw haar normale traject, meldt de MIVB. Dat is onder meer goed nieuws voor de leerlingen van de Sint-Ursulaschool en het Athénée Marguerite Yourcenar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?