Jules Graindoorlaan

| Waarschuwingsborden aan het begin van de straat.

Maximumsnelheid op Jules Graindorlaan naar 10km/h door slecht wegdek

Jelle D'hont
12/05/2021

De maximumsnelheid op de Jules Graindoorlaan in Anderlecht is verlaagd naar 10km/h. De verlaagde snelheidslimiet komt er omdat het wegdek in zo'n slechte staat verkeert. Een heraanleg laat op zich wachten.

Het wegdek van de Jules Graindoorlaan verkeert al jaren in zeer slechte staat. De weg zit vol met putten en op veel plekken is het asfalt centimeters omhooggekomen. Om die reden is bus 89 al meer dan twee jaar omgeleid in één richting, en sinds enkele maanden ook in de andere richting. “We zijn momenteel samen met de MIVB bezig met plannen voor de herontwikkeling van de laan en de straten eromheen”, zegt schepen van Mobiliteit Susanne Müller-Hübsch.

Toch is de reparatie van de weg niet voor meteen. De heraanleg zal onderdeel zijn van een groter mobiliteitsplan, waarvan de MIVB een groot deel van het ontwerp op zich heeft genomen. “De Jules Graindoorlaan zal samen met enkele omliggende straten worden aangepakt, zodat we er met gelede bussen doorheen kunnen”, zegt An Van Hamme, woordvoerster van de MIVB. Het vervoersbedrijf hoopt de plannen in september klaar te hebben.

Good Move

De heraanleg van de laan en de straten eromheen maken ook deel uit van het grotere mobiliteitsplan 'Good Move' van het Brussels Gewest. Het doel is hierbij om de verkeersstromen aan te passen en sluipverkeer tegen te gaan. “Het zijn eigenlijk twee aparte plannen die goed op elkaar afgestemd zijn”, aldus Müller-Hübsch.

In de tussentijd is de maximumsnelheid dus verlaagd uit veiligheidsredenen. Wanneer alle werkzaamheden helemaal klaar zijn is nog niet bekend.

Jules Graindoorlaan
Jules Graindoorlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni