Schade aan Brusselse wegen ernstiger dan de vorige jaren

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Het park aan de Ninoofsepoort op een regenachtige winterdag.

De Brusselse wegen zijn er slecht aan toe na het vriesweer van de afgelopen dagen. Het vocht, de koude en het zout hebben kloven en putten in het asfalt gemaakt.

Uitzonderlijk is het niet: na elke winterprik moeten er extra gaten worden gedicht in het wegdek. Zo ook in het Brusselse. Maar daarvoor moet eerst al het ijs zijn ontdooid.

Volgens het kabinet van Openbare Werken van Brussel Stad zijn de hersteldiensten op dit moment op weg om de situatie te evalueren. "We moeten constateren dat de schade toch iets ernstiger is dan de afgelopen jaren", zegt woordvoerder Guillaume De Schouwer van het kabinet van Openbare Werken van de Stad Brussel. "De diensten zijn onderweg en zullen de eerste gaten vullen met koud asfalt - dat is gebruikelijk. Op structurele herstellingswerken is het nog even wachten, zoals bijvoorbeeld op de Houba De Strooperlaan en de Artiestenlaan. Die zijn iets later dit jaar voorzien."

Wie ernstige problemen opmerkt aan een wegdek in de buurt, kan dat altijd signaleren op www.fixmystreet.brussels, of op de gelijknamige app.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?