Gezien: autovrije helling Justitiepaleis krijgt kleur

© Ans Persoons op Twitter
| Hellingen Justitiepaleis krijgen kleur

Straatartiesten nemen de schuine, autovrije helling aan het Justitiepaleis onder handen. Samen met buurtbewoners ontwierp de vzw First Urban Tractor een kleurrijk ontwerp dat een zomers gevoel oproept. Later komt er ook stadsmeubilair uit gerecycleerd materiaal en een aangelegd strand.

Sinds 1 maart mogen wagens niet meer op de asfalthelling die het Poelaertplein met de lager gelegen Marollen verbindt. Jarenlang parkeerden advocaten en andere werknemers van het Justitiepaleis er hun auto. Brussel-Stad vormt de voormalige parking om tot een stadsparkje, 'Skieveparck' genaamd. Voorlopig worden auto's er geweerd met bloembakken.

In afwachting van een permanente invulling trok de Stad 50.000 euro uit voor vijf tijdelijke zomerprojecten op de promenade. Zo wordt een groene wandeling uitgetekend met hangende elementen, staat er reeds een klimmuur, komt er ook een zonneterras en een strand met animaties. Twee keer per week kan je er naar een fietsatelier voor herstellingen van jouw tweewieler.

Deze week zijn ook de straatartiesten van First Urban Tractor begonnen met het aanbrengen van hun project 'Pas-laid'. Het betreft schilderwerk op het asfalt dat samen met buurtbewoners en wijkverenigingen is ontworpen. Later bouwen de kunstenaars ook nog straatmeubilair van gerecycleerd materiaal.

KLIMMUUR_JUSTITIEPALEIS_SKIEVEPARCK
© Ans Persoons via Facebook
| De klimmuur staat er op woensdag, donderdag en vrijdag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?