Gezien: Bonom geeft de versmalling van de E40 kleur

© Kevin Van Den Panhuyzen
| Een beeld van de zijwand van de E40.

Op de E40 aan het Reyerscomplex wordt vanaf dit weekend stadinwaarts een rijstrook geschrapt. Dat zette al heel wat commotie tussen Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (NV-A) en zijn Brusselse tegenhanger Pascal Smet (SP.A) in de gang. Maar ook voor de kunstliefhebbers is er wat aan dit verhaal.

Grafitti-kunstenaar Bonom, ook bekend als Vincent Glowinski, heeft ter gelegenheid van deze aanpassing de inrit van de Reyerstunnel en de zijkanten van de E40 onder handen genomen.

BonomaanE40
© Kevin Van Den Panhuyzen
| De inrit van de Reyerstunnel in een nieuw kleedje.

Glowinski: “Reeds meerdere jaren ben ik gefascineerd door het beeld van een vlammenzee van slagtanden van olifanten. Het is een praktijk van de Keniaanse regering om de ivoorhandel en wildstroperij te bestrijden. Ik kan niet helemaal uitleggen waarom mijn fascinatie hiervoor zo groot is, maar dit beeld beheerst mijn gedachten en inspireert mij voor de muurschildering aan Reyers.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?