Gezien: eerste stenen voetgangerszone

© Eric Laureys
| Deze stenen zullen opnieuw verwijderd worden

Wie donderdag over het De Brouckèreplein wandelde heeft het misschien ook al opgemerkt: de eerste stenen van het vernieuwde trottoir zijn aangelegd. Het gaat echter nog niet om een permanente ingreep.

Het stukje dat aangelegd werd is een zogenaamde mock-up, laat bouwheer Beliris aan BRUZZ weten. “Het gebeurt vaak dat we eerst een soort van testopstelling aanleggen met de stenen om te kijken of ze goed liggen en of het patroon goed is,” legt Marianne Hiernaux van Beliris uit. “Vooraleer de stenen permanent aangelegd worden komt er nog een tweede testopstelling,” vervolgt ze.

De werken aan het De Brouckèreplein zijn eind november gestart. De werken bevinden zich momenteel in de eerste fase, daarin wordt de zijde van de UGC-cinema aangepakt. Later krijgt het plein een nieuwe fundering. Het plein zou in april volgend jaar af moeten zijn.

De werf is te volgen via de webcam van de Stad Brussel.

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?