Tervurenlaan guerillafietspad Tour

| Het guerillafietspad op de Tervurenlaan

Gezien: parkeerstrook Tervurenlaan wordt guerrillafietspad

TG
© BRUZZ
05/07/2019
Ook in:
en nl

Een parkeerstrook langs de Tervurenlaan in Etterbeek is een guerillafietspad geworden. Onbekenden maakten donderdagnacht gebruik van de nakende doortocht van de Ronde van Frankrijk en het bijhorende parkeerverbod om fietslogo's te schilderen op de parkeerplaatsen. Het is een nieuw hoofdstuk in een lang aanslepende discussie over een vrijliggend fietspad.

Het Brussels Gewest wil een vrijliggend tweerichtingsfietspad langs de Tervurenlaan, het gemeentebestuur van Etterbeek met burgemeester Vincent De Wolf (MR) ziet dat niet zitten. Het zijn de ingrediënten voor een discussie die al sinds begin dit jaar aansleept en regelmatig opnieuw opflakkert.

De meest recente opflakkering is dus het guerrillafietspad op de parkeerstrook. Dat is in de nacht van donderdag op vrijdag 'aangelegd' door onbekenden met een spuitbus verf. Sinds donderdag staan er geen auto's meer langs de Tervurenlaan. Er geldt een parkeerverbod omdat twee etappes van de Ronde van Frankrijk er passeren.

Weer auto's op 8 juli

Wie goed kijkt naar de bovenstaande foto ziet dat het na 7 juli opnieuw uit is met de fietspret. Vanaf 8 juli, wanneer de Tour Brussel verlaten heeft, mag er opnieuw geparkeerd worden langs de Tervurenlaan.

Op Twitter reageren fietsers tevreden (al dan niet ironisch). Ze bedanken burgemeester De Wolf voor z'n moed, en zijn blij "dat hij dan toch van gedachten is veranderd over het fietspad." Ook watermaatschappij Vivaqua krijgt ironische lof voor een drinkfonteintje dat midden op een gedeeld fiets- en voetpad staat. "Bedankt om aan de dorstige fietsers te denken," klinkt het.

Brussels Grand Départ

De Ronde van Frankrijk start dit jaar in Brussel ter ere van Eddy Merckx, die 50 jaar terug zijn eerste gele trui veroverde. In aanloop naar 6 en 7 juli kleurt Brussel geel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek, Mobiliteit, Brussels Grand Départ, fietspad, afgescheiden fietspaden, guerillafietspad, Ronde van Frankrijk, Vincent De Wolf, Tervurenlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni