Gezien: toekomstig metrostation Verboekhoven

© Beliris
| Het toekomstig metrostation Verboekhoven.

Bouwheer van de nieuwe metrolijn 3 Beliris heeft nieuwe simulatiebeelden van het toekomstig metrostation Verboekhoven in Schaarbeek vrijgegeven. Beliris moest de plannen voor dat metrostation, net als voor de stations Vrede en Riga wijzigen, na klachten van buurtbewoners, de betrokken gemeentes en het gewest.

De plannen voor metrostation Verboekhoven werden aangepast "zodat de gemeente Schaarbeek er een publiek gebouw op kan bouwen, op vraag van de gemeente", aldus Beliris. Ook metrostation Vrede zal er anders uitzien dan aanvankelijk gepland. Dat metrostation wordt kleiner.

Tenslotte zal ook het metrostation Riga er anders uitzien, "met meer respect voor de aanwezige beplanting op het Rigaplein." Het ontwerp zou dichter bij de huidige architectuur op en rond het plein moeten aansluiten.

riga
© Beliris
| Het Rigaplein in Schaarbeek.

De drie toekomstige metrostations moeten tegen 2030 deel uitmaken van de nieuwe metrolijn 3, die het noorden met het zuiden van Brussel zal verbinden. Voor het noordelijke deel heeft Beliris een nieuwe vergunningsaanvraag ingediend, waardoor buurtbewoners de nieuwe plannen zullen kunnen inkijken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?