Gezocht: straatartiesten voor inritten van tramtunnels

© Saskia Vanderstichele
| Gaffitikunst aan tramhalte De Wand.

Om de inritten van de tram- en premetrotunnels op te fleuren, gaat Brussel Mobiliteit op zoek naar straatartiesten die de muren onder handen willen nemen. Er is een projectoproep gelanceerd voor vijf gleuven.

Straatkunst is hot in Brussel, dat hebben de MIVB en het Gewest ook begrepen. Daarom willen ze straatartiesten de kans geven om hun werk te vereeuwigen in de stad. Dat gebeurde eerder al. Denk maar aan de graffitikunst op de muren van tramhalte De Wand in Laken.

Voor deze projectoproep krijgen straatartiesten de kans om de muren van in- en uitritten van ondergrondse tramtunnels te kleuren. In eerste instantie gaat het om de gleuven aan tramhalte Lemonnier (trams 51 en 82, inrit via Zuidlaan) en het Zuidstation (tram 81, inrit via Jamarlaan). Daar zou in oktober 2019 al straatkunst aangebracht worden.

In de lente van 2020 zouden straatartiesten ook de muren aan het Noordstation (trams 3, 4 en 25, inrit via Vooruitgangsstraat) en halte Simonis (tram 19, inrit via Vrijheidslaan, en trams 9 en 19, inrit via Jetselaan) mogen nemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?