Godshuizenbrug al anderhalve maand langer dicht dan gepland

© Peter Dhondt
|

Al anderhalve maand is de Godshuizenbrug afgesloten voor het autoverkeer. De brug raakte beschadigd na een ongeval met een vrachtwagen. "Als alles goed gaat, gaat de brug morgen opnieuw open", klinkt het woensdag bij de Haven van Brussel.

Op 19 september dit jaar botste een vrachtwagenchauffeur tegen de Godshuizenbrug, die in Molenbeek de Mariemontkaai met de Nijverheidskaai verbindt. De verstelbare brug over het kanaal raakte daardoor beschadigd.

"De brug zal enkele dagen gesloten blijven", klonk het toen bij Brussel Mobiliteit, maar anderhalve maand later kunnen auto's nog steeds niet over de brug. "De schade was groter dan we aanvankelijk dachten", zegt Sylvain Godefroid, de woordvoerder van de Haven van Brussel, die bevoegd is voor de brug.

Dat de herstelling van de brug zo lang duurt, is volgens de Haven te wijten aan enkele technische details. "We moesten enkele vervangstukken bestellen en dat nam tijd in beslag", aldus Godefroid. Vandaag nog voert de Haven betonwerken uit.

"Voor voetgangers was de brug al even toegankelijk, maar als alles goed gaat, moet de brug morgen ook toegankelijk zijn voor auto's", aldus de woordvoerder van de Haven van Brussel nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?